5 x Duurzame Inspiratie Platformen

unsplash-image

Het regent de laatste tijd duurzame initiatieven en nieuws. Oké, duurzame mode is belangrijk. Maar hoe zit het nou precies met de regels en de wetgeving? Wat gebeurt er in de politiek met deze noodzaak? Doen de bedrijven wat met de toegenomen behoefte aan duurzaamheid bij consumenten?

Het leek me leuk om een aantal sites en platformen in het zonnetje zetten die hard werken aan duurzaamheid en dit via hun eigen platform vorm geven. 


Wat is er allemaal aan duurzame initiatieven?

Er is enorm veel aanbod als het gaat om een trendy onderwerp als duurzaamheid. Duurzaamheid kan in alle sectoren belicht worden, maar voor deze blog heb ik natuurlijk vooral naar mode gekeken (al beslaan de websites verschillende onderwerpen).

Zo heeft Our World bijvoorbeeld ijzersterke artikelen, geeft Rank A Brand snel inzicht in de duurzaamheid van jouw favoriete merk en maakt Naoki.nl video's over duurzame make-up. Bij Eerlijkwinkelen.nl vindt je alle eerlijke winkels op een rijtje en werkt Kiesduurzamemode.nl aan urgentie om duurzame mode op de kaart te krijgen.

OurWorld

OurWorld is een initiatief van Nanette Hogervorst. Een ambiteuze professional die haar baan bij de bank opgaf om zich helemaal te richten op sustainability. 

Modeplatform Our World wil bijdragen aan de versnelling van de verduurzaming van de mode-industrie en gelooft dat consumenten hierbij een belangrijke rol spelen. Our World wil op een onderbouwde wijze inspireren, uitdagen en alternatieven bieden om meer duurzame kledingkeuzes te maken. 

Je kunt meerder dingen op het Our World platform doen. Zo is er eenmagazine, community en webshop dat mode, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap samenbrengt. Ik vind persoonlijk de artikelen echt heel goed!

ourworld
eerlijkwinkelen

Eerlijkwinkelen.nl

Als je gaat shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? EerlijkWinkelen wijst je de weg.

EerlijkWinkelen wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Het is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. 

Kies Duurzame Mode

Kies Duurzame Mode is sinds 2017 een zelfstandig platform en blog. Na de Rana Plaza ramp in 2013 werd het gestart door Matthijs Kettelerij in samenwerking met Cheel Amsterdam.

Het blog biedt een podium aan de koplopers op het gebied van duurzame mode. Je vindt hier informatie, handige tips en links naar shops, video’s en apps gericht op het kiezen voor duurzame mode. Ze willen vooral laten zien dat het makkelijker is dan je denkt om trendy duurzame mode te vinden.

kiesduurzamemode
naoki

Naoki 

Achter Naoki.nl zit Sophie Carleen, 34 jaar en wonend in Den Haag. In 2010 begon ze zich te verdiepen in een duurzamere levensstijl. Wat kun je als consument doen om de wereld een beetje mooier te maken? 

Naoki is een lifestyle blog met uiteenlopende onderwerpen zoals; duurzame mode & make-up. Maar ook self-love, schrijfinspiratie, vegan alternatieven en boekentips. Check bijvoorbeeld haar dierproefvrije cosmetica lijst en YouTube vlogs! 

Rank a Brand

Rank a Brand is een onafhankelijke en betrouwbare merkenvergelijkingssite die consumentenmerken in diverse sectoren beoordeelt en vergelijkt op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Rank a Brand beoordeelt en vergelijkt belangrijke merken, naast mode, in diverse sectoren en gebruikt dit om consumenten, publiek en media te informeren en adviseren. 

De website werkt met een groot aantal vrijwilligers en meer dan 50 rankers.  Op deze manier stimuleert Rank a Brand consumenten en merken om verantwoordelijk, duurzaam en eerlijk te handelen, direct en via publiciteit en social media. 

rank a brand
Joella van der Boom, Personal Shopper

Vragen, Opmerkingen & Tips

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Voor vragen over mode of duurzaamheid mag je me altijd even een berichtje sturen op info@boomimpress.nl. Ik denk graag met je mee! 

BoomImpress is een initatief van Personal Shopper en Styliste,
Joella van der Boom.

Naast ideeën over Duurzame Mode kun je ook bij haar terecht voor een Kleur- en Stijladvies, Garderobecheck, Personal Shopper Sessie, en workshops op het gebied van Non-Verbale Communicatie, de Eerste Indruk en Personal Branding.