5 Online Duurzame Kleding Winkels

art-close-up-ecology-886521 (1)

Je hoort het woord 'duurzaamheid' overal om je heen. Duurzaam ten op zichte van de aarde. Duurzame mode waar de werkers een eerlijk loon krijgen. Er wordt heel veel over geschreven. Allemaal leuk en aardig. Maar waar begin je als je zelf duurzaam wilt shoppen?

Waar 'fair trade' en duurzaamheid tot voor kort nog voorbehouden was aan stoffige geitenwollensokken-types is het inmiddels helemaal hot en happening onder het klootjesvolk.

Waar je hiervoor nog zonder blozen rustig  2 uur door de Primark struinde om de laatste trends mee te pakken, begin het nu toch te knagen. Een soort groeiend verantwoordelijkheidsgevoel.

Duurzaam winkelen

Klein maar belangrijk detail: de look/uitstraling. Het leuke is; je loopt inmiddels echt niet meer voor gek in fair trade outfits. De collecties zijn soms trendy, soms tijdloos, maar niet meer te onderscheiden van fast fashion.

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een vijftal superfijne duurzame online winkels voor je op een rijtje gezet. Mooie, duurzame materialen. Met zo min mogelijk belasting op de aarde en met een eerlijk loon voor degenen die het maken. 

Project CeCe

Project CeCe is een super geslaagd initiatief van drie Utrechtse dames. Je vindt hier meer dan 300 merken duurzame kleding verzameld op één website. Alle informatie over ethics en duurzaamheid inzichtelijk per product. Filter op type duurzaamheid en kies wat jij belangrijk én mooi vindt.

Een andere leuke feature bij Project CeCe is hun plugin van Pixyle. Hiermee kun je een foto uploaden van je favoriete item waar je een duurzaam alternatief op zoekt (zie rechts). 

Knipsel
Webp.net-compress-image

Bellamy Gallery

Bellamy Gallery is een supersympathiek Nederlands merk. Begonnen door twee dames die hun strepen verdiend hebben in de Nederlandse modewereld bij merken als WE en M&S Mode en vonden dat het duurzamer kon!

Op het prijskaartje van hun kleding zie je een breakdown van de kosten, en hoe ze bij de verkoopprijs uitkomen. Alles wordt gemaakt in Europa, dus het transport is ook minder mileubelastend.

Bellamy Gallery maakt mooie basisartikelen, die je moeiteloos kunt combineren met de rest van je garderobe. Alles is van hoge kwaliteit en is redelijk tijdloos. Hun motto is 'don’t buy more, buy better'

Het fijne aan de hoge kwaliteit basics is dat ze lang meegaan, lang mooi blijven en super makkelijk te stylen zijn. Naast hun webshop hebben ze ook fysieke winkels door het hele land heen.

Studio Jux

Studio Jux is een idee van onze oosterburen. Tijdens een reis door Nepal had een van de oprichters een aha-moment. Ze hield van mode, maar schrok van de impact die de fast fashion op de aarde en de omgeving had. Ze bedachten een concept wat inmiddels in meerdere steden in NL te vinden is, onder het mom 'guilt free shopping'.

Het leuke is; als je een item gekocht hebt, kun je op het prijskaartje een code vinden. Als je die online invult kun je zien wie jouw fashion item heeft gemaakt. Daar wordt je toch blij van?

studio-JUX-+-co.-flagship-store-sfeerbeeld-maart-2016
HP_slider

Miss Green

Miss Green is opgericht in 2008 door Maaike Groen. Zij is een van de Nederlandse koplopers als het gaat om duurzaamheid en eerlijk produceren. Inmiddels is Miss Green uitgegroeid tot een volwaardig fashionlabel met een uitgebreide eerlijke collectie. Je moet in het menu even zoeken voordat je de items vindt, maar het is de moeite waard.

BrandMission

BrandMission heeft naast fysieke winkels ook een online shop met een variatie aan merken. Wat leuk aan BrandMission is, is dat ze naast mode ook accessoires, sieraden, make-up, schoenen en woon accessoires hebben. Een soort duurzame Sissy Boy.

Het motto van BrandMission is 'Be Conscious, think organic, love fashion'. Eigenaresse Lonneke Verbunt was werkzaam als conceptontwikkelaar in de vastgoedsector en besloot in 2011 een eigen winkel te openen. Helemaal 'against the grain' nam ze de stap - met positieve uitkomst. Na het succes van de winkel in Haarlem, is er nu ook een BrandMission in Amsterdam en een online shop!

BrandMission-Haarlem-3
Joella van der Boom, Personal Shopper

Vragen, Opmerkingen & Tips

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Voor vragen over mode of duurzaamheid mag je me altijd even een berichtje sturen op info@boomimpress.nl. Ik denk graag met je mee! 

BoomImpress is een initatief van Personal Shopper en Styliste,
Joella van der Boom.

Naast ideeën over Duurzame Mode kun je ook bij haar terecht voor een Kleur- en Stijladvies, Garderobecheck, Personal Shopper Sessie, en workshops op het gebied van Non-Verbale Communicatie, de Eerste Indruk en Personal Branding.