Help! I need kledingadvies!

Sta je ook wel eens met je handen in je haar omdat je wéér niets hebt om aan te trekken? Voor veel mensen een groot probleem. Ik zeg expres ‘mensen’, want het zijn niet alleen vrouwen die zich hier druk om kunnen maken :) 

Maar wat is nou goed kledingadvies? Van wie accepteer jij advies? Net als met relatieadvies is het niet handig om een single persoon raad te vragen wat je nou met vriendje moet. Dit geldt ook voor stijl.

Stijladvies van tante Corrie die er altijd als een kleurenlollie bijloopt? Niet handig. Maar hoe kom je dan aan je inspiratie?

unsplash-image

Learn from the best! 

Vroeger haalde je plaatjes uit de laatste Vogue of Harper’s Bazaar. Tegenwoordig worden we overspoeld door stijlinspiratie en kledingadvies. Al die social media kanalen, video’s en blogs kunnen een beetje overweldigend zijn waardoor de moed je vanzelf in de schoenen zinkt. Waar te beginnen?

Inspiratie, Pinspiratie

Ik ben lid van een modevakblad, hierin vind je welke grote trends eraan komen, welke kleuren in en welke uit raken.

Hartstikke leuk om te lezen, maar niet altijd helemaal up to date en soms doen ze een voorspelling die de plank misslaat (logisch, het zijn ook maar mensen). 

unsplash-image
2_CW30_Women_How-To_C1_right_806x1066_NL

Pick your Style Icon!

In mijn ervaring is Pinterest ook niet altijd het meest up-to-date. Voor frisse stijlinspiratie is Instagram toch mijn nummer 1 keuze.

Ik vind bijvoorbeeld de instagram accounts van influencers @celmatique en @blaireadiebee heel tof. Ze zijn allebei gek op kleur maar houden het qua ontwerp dan weer straight forward. Er gebeurt een hoop in de outfit, maar nooit teveel. Die uitgesproken smaak inspireert mij enorm!


Get With The Trend

Zo heb je een heel arsenaal aan influencers, bureaus en stijliconen waar je wat van kunt afkijken. 
Een lijstje van instagrammers die goed zijn voor kledingadvies:

@asos (doet elke week een stijl selectie, heel leuk!)
@stylistmagazine (naast stijl ook nieuws over je fav stylish celebs)
@manrepeller (grappig profiel met stijlinspo)
@aimeesong (bepaalde stijl maar wel tof)
@nlvogue (voor de laatste trends)
@streetstylecredits (voor de beste streetstyle)
@stylesightspotlight (mijn favo voor streetstyle)
@bof (voor de laatste haute couture shows)
@hintmag (voor het laatste mode nieuws)
@stylecaster (jonge leuke trends)
@farfetch (trendy en cool)

style
liketoknowit

Next: destilleren en samenvatten!

Je hebt nu heel arsenaal aan trendspiratie. Maar nu is het belangrijk eruit te pikken wát je nu precies mooi vindt aan een outfit. Is het de zonnebril die de outfit afmaakt, of is de rok juist een statement item waar jij blij van wordt?

Dan...de volgende stap.. Is het wel te koop?

Ik hoor vaak van klanten dat ze super specifiek item in gedachten hebben en dat willen hebben. Soms lukt dat en soms niet. Dit heeft alles te maken met het huidige aanbod. Daarbij is het belangrijk voor jezelf om te weten in welke winkel je de meeste kans van slagen hebt voor het item wat je hebt gezien. 

Op Like To Know It kun je veel items terugvinden, zoals bijvoorbeeld de kledingstijl van @blairadiebee

Met trends werkt het zo

Een modehuis organiseert een modeshow. Daar zitten dan trendwatchers op de eerste rij. Zij maken notities, schrijven op welke dingen ze terug zien komen in de shows.

Die leggen ze dan weer naast de andere collecties van andere designers. Als een overlap is - voilá, we hebben een trend!

Die trend wordt dan door verschillende ontwerpers bij de confectie merken (zoals Zara, H&M, maar ook Moncler en Hermes) gebruikt als inspiratie voor een variatie op de trend. Volg je het nog? Zo kun je dus echt een versie kiezen die bij jou past.

Hieronder een voorbeeld:

WhatsApp Image 2019-07-03 at 13.20.14
gianni

Zo is deze trui van Gianni een variatie op de rainbow trend. Van mooie materialen, uitgesproken, maar ook een luxe gevoel.

monki

Het merk Monki is all about fun. Dat zie je terug in deze trend vertaling. Speels en uitgesproken.

esprit

Esprit is daarentegen een conservatiever merk. Ze pakken de regenboog trend mee, maar een stuk minder in your face.

raggedpriest

Ragged Priest heeft weer een wat meer alternatieve draai aan de regenboogtrend gegeven. 

Remember, oefening baart kunst..

... en wie weten komen mensen binnenkort naar jou voor kledingadvies ;) 

 


unsplash-image
Joella van der Boom, Personal Shopper

Vragen, Opmerkingen & Tips

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Voor vragen over mode of duurzaamheid mag je me altijd even een berichtje sturen op info@boomimpress.nl. Ik denk graag met je mee! 

BoomImpress is een initatief van Personal Shopper en Styliste,
Joella van der Boom.

Naast ideeën over Kledingadvies kun je ook bij haar terecht voor een Duurzame kleding, Garderobecheck, Personal Shopper Sessie, en workshops op het gebied van Non-Verbale Communicatie, de Eerste Indruk en Personal Branding.